Amenajari interioare cu efecte decorative speciale

Exista posibilitatea de a-ti vopsi peretii casei in asa fel incat sa obtii efecte decorative speciale, atunci cand vrei sa efectuezi lucrarile de amenajari interioare in locuinta ta. Poti trai astfel in caminul tau emotii si senzatii deosebit de placute, atunci cand este decorat cu ajutorul combinatiilor de culori care au un impact pozitiv asupra psihicului tau.

Exista cateva metode care iti permit sa creezi o atmosfera si o ambianta unica, in care sa-ti faca placere sa locuiesti si pentru care vei fi invidiat de multe dintre cunostintele si prietenii tai. In plus, realizarea lor nu este chiar atat de complicata, de multe ori putand-o face chiar de unul singur, fara a cheltui sume colosale pentru designul unei incaperi sau a alteia.

Amenajari interioare si tehnicile de vopsire a peretilor

Una dintre cele mai simple tehnici pentru crearea unui efect special de acest gen este tehnica buretelui, care se realizeaza prin tamponarea peretelui cu un burete imbibat intr-o culoare diferita de cea de baza a peretelui. Efectul obtinut variaza in functie de presiunea exercitata, iar realizarea lui se face cu multa usurinta.

Efectul de voal se poate obtine prin diverse mijloace, in lucrarile de amenajari interioare, cum ar fi folosirea buretelui, a carpei, a periei sau a mistriei, si este unul dintre finisajele cele mai usor de realizat. Aplicand aceasta tehnica decorativa, se obtine un efect care aminteste de vechii pereti varuiti, caracterizat de un motiv transparent obtinut prin suprapunerea pe o culoare de baza opaca a unuia sau a mai multor straturi transparente, mate sau cerate, in diferite nuante de culori.

Striatii diferit colorate, in amenajari interioare

Pentru a obtine efectul de striatii, se utilizeaza o perie rigida, in asa fel incat culoarea de suprafata sa fie inclusa in cea de baza, prin urmare este o tehnica care se joaca fie cu contrastul dat de cele doua straturi diferite de culoare, fie cu motivul urmelor lasate pe culoarea de suprafata. Este un efect preferat de foarte multe persoane, deoarece confera o anumita eleganta unei incaperi, fiind deosebit de estetic, mai ales cand este realizat cu atentie si intr-un mod ordonat.

Vopsele speciale folosite in amenajari interioare

Pentru cei care prefera peretii cu desen si motive evidente, exista in comert role fabricate din materiale mai mult sau mai putin rugoase, pentru a imprima motivul dorit, intr-un mod usor si rapid pe intregul perete. Numite si role magice, acestea reprezinta, prin urmare, un mod original si creativ pentru a schimba aspectul peretilor din casa.

Pe piata noastra exista acum si vopsele speciale cu ajutorul carora se pot obtine jocuri de lumini, reflexe metalizate, iluzia texturii, care ofera diferite posibilitati de a raspunde cerintelor fiecarui gen de amenajari interioare .

Alegerea se face in functie de stilul pe care vrem sa-l obtinem, clasic sau modern, de propriile preferinte, dar si de functionalitatea pe care o are o incapere sau alta. Se pot realiza diverse efecte care vor crea ambiante placute, intime si primitoare, fiind in acelasi timp si originale.

www.Logosidesigninterior.ro

De asemenea, ai putea dori...

%d blogeri au apreciat: